keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Poista

Se alkoi japanilaisesta ystävästäni. Hän oli hakkeri sekä piraatti joka jätti aina tietokoneensa päälle, kuin myös AIMin ja MSN:n. Kun hän kirjautui näistä ulos, pystyin vetämään johtopäätöksen - hänen tietokoneensa oli simahtanut ylikuormituksesta. Silloin huomasin myös, että hänen kirjoituksensa oli poistunut suosikkisivustoiltamme. Myös hänen tunnukseksa, videonsa, kommenttinsa, kaikki.
Kerron nyt itsestäni. Nimeni on Nathan ja olen sisäänpäin suuntautunut ihminen. Agorafobia. Asun Pohjois-Carolinassa ja ohjelmoin työkseni. Siskoni hoitaa ostokseni, asun kellarissa. Ei ikkunoita. Voi olla, että tämä on ainoa asia, joka pitää minut turvassa.
Kuukausi sitten heräsin kolmelta aamuyöstä ja istuin työpöytäni ääreen valmiina työskentelemään sekä chattailemaan. Juuri silloin huomasin, että KaosSrida oli kadonnut. En tiedä hänen oikeaa nimeään, joten sitä on turha kysyä. Huolimatta pienistä virheistä hän oli melko hyvä puhumaan englantia ja hänen kanssaan oli kiva jutustella. Hän tiesi kaiken tietokoneista, asioita, joita en koskaan olisi voinut uskoa edes todellisiksi.
Tuon vuoksi en ollut edes huolissani. Olisi ihan hyvin voinut olla, että hän oli hakkeroitunut sivuille joita käytimme ja poistanut siten itsensä niistä totaalisesti. Oletin, että hän oli vain kyllästynyt internetiin - hän oli nimittäin valittanut siitä jo vuosia.
Yritin puhua hänen katoamisestaan yhteisen kaverin kanssa. Hän oli hämmentynyt, aivan kuin olisi unohtanut, kuka Kaos oli. Toisaalta tämä ystävä oli todella vanha, ja olin huolissani hänen henkisestä hyvinvoinnistaan. Annoin asian vain olla ja siirryimme puhumaan urheilusta.
Tähän saakka kolme tai neljä ihmistä on vain lopettanut sisäänkirjautumisen. No, ei se ole mikään ihmeellinen asia tässä maailmassa. Joskus ihmiset ovat vain kiireisiä tai eivät jaksa jutella. Toisaalta myös heidän kirjoituksensa katosivat siinä samalla...
Kaos on ollut nyt pari päivää kateissa. Myönnän, että olen hieman kauhuissani, joten suljin tietokoneen ja siirryin katselemaan televisiota hetkeksi.
Silloin minua alkoi todella pelottaa.
Yksi uutisankkureista oli poissa. Toinen ankkuri katsoi välillä työparinsa paikkaa hieman hämmentyneen näköisenä kunnes jatkoi tavanomaisesti puhumistaan. Paikallinen ohjelma Kolme sisarusta (tai jotain vastaavaa) oli taas puolestaan nyt Kaksi sisarusta. Kyllä, kolmas sisarus oli myös kateissa. Uutisten tavoin myös tässä ohjelmassa oli kohtia, joissa kolmas sisarus olisi ollut tärkeä, mutta näyttelijät vain jatkoivat näyttelemistään. Kokkishowssa taas oli pelkkä studio, ei ollenkaan juontajia.
Olen rationaalinen mies ja käsitän asiat aina nopeasti. Voi olla, että uutisankkuri ei vain ollut tottunut työskentelemään yksin kun toinen ankkuri oli sairaana ja sisarusohjelmassa tämä saattoi olla osa juonta. En tiedä, en seuraa sitä. Kokkishow on kyllä vaikeampi selittää. Ehkä he vain jättivät kameran vahingossa päälle, kun tuli lähtö jonnekin, eivätkä kanavan miehet huomanneet sitä?
Kun olin rauhoitellut itseni, päätin katsoa jotain muuta. Vilkaisin TV-opasta, jonka siskoni oli tuonut minulle. Selailin sitä, enkä ollut edes vielä huomannut karmivinsa asiaa - Kaksi juoksupoikaa. Tuijotin tyhjästi nimeä.
Se oli pian alkamassa, joten vaihdoin sille kanavalle. Kylläpä kyllä, otsikossa luki Kaksi juoksupoikaa. Tämä on nyt ihan varmasti jokin vitsi tai huijaus.
Ei. Se alkoi juuri niin kuin muistelin, ainoastaan yksi juoksupoika vähemmän.
Pelästyin kuoliaaksi ja suljin television.
Tässä minä nyt olen. On kulunut noin kuukausi ja suunnilleen sata tietämääni ihmistä on kadoksissa. Siskoni on yksi heistä. Postaan tämän niin monelle sivulle kuin voin, jotta voisin tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä. Jos huomaat ihmisiä olevan kadoksissa - nimeni on Nate Creek ja asun pienessä kylässä Pohjois-Carolinassa, joten laita minulle yksityisviesti niin nopeasti kuin vain ikinä voit.
-
"Hei Bob. Bob, auta minut pois täältä."
Mies tuijotti tietokoneen ruutua kohottaen kulmakarvojaan.
"Jim, mitä haluat?"
Bob käveli hänen luoksen tylsistyneen näköisenä.
"Yhdessä tekoälyssä on häiriö."
“Kuinka niin?"
"Poistin joitain tekoälyjä ja viihdepaketin jotta voisin asentaa tekoälyjen uudet versiot, mutta tämä yksi niistä ei tyhjentänyt muistiaan ja on paniikissa. Luulin, että se johtuisi tuki-tekoälyn puuttumisesta koska poistin sisarustiedoston siinä samalla, mutta muistilogit alkavat paljon aiemmin. Hän on ollut tietokoneellaan tunteja."
"Mitä hän tekee? Töitä? Kirjoittaa?"
"Tämä sanoo, että autobiograafista päiväkirjaa. Luulin, etten asentanut tälle tuota moduulia."
"Joku häiriö se varmaan on. Poista se ja tee puhdas asennus muille."
Jim huokaisi.
"Tykkäsin tästä yksilöstä."
"Jim, se on vain ohjelma. Se ei ole mitään elävää tai tuntevaa."
Jim tuijotti Nate_Creek_5:n visuaalista esitystä raivoisasti.
"Ehkä sinä Bob olet oikeassa."
Jim painoi hiiren oikealla napilla tekoälyä ja poisti sen.

1 kommentti: